Connect with us

EKONOMİ

Erdoğan: Üçüncü nükleer santral için hazırlıklarımızı yürütüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da yaptığı konuşmada üçüncü bir nükleer santral projesi için hazırlık yaptıklarını açıkladı.

Published

on

Erdoğan: Üçüncü nükleer santral için hazırlıklarımızı yürütüyoruz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 101 İlçeye Doğal Gaz Dağıtım Töreni’nde konuştu. Üçüncü bir nükleer santral projesi için hazırlık yaptıklarını açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

Altyapı çalışmaları tamamlanan Akkuyu nükleer santralinin çalışmalarına başlıyoruz. Santralin temelini Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile önümüzdeki günlerde atmayı planlıyoruz. Kendisiyle bu konuyu telefonda görüşme fırsatım oldu.

Akkuyu ve Sinop nükleer santrallerinin devreye girmesiyle birlikte enerji ihtiyacımızın yüzde 10’unu karşılayacağız. Üçüncü bir nükleer santral için de hazırlıklarımızı yürütüyoruz.

NÜKLEER KARŞITLARINI HEDEF ALDI

Nükleer karşıtlarını küresel güçlere ‘maşa’ olmakla suçlayan Erdoğan, “Şahit olduklarımız bize adında yeşil, çevre, doğa… Bu tür sıfatlar bulunan kurumların aslında kamuoyu yönlendirme şirketleri olduğunu açık ve net göstermiştir. Bunun için artık maskelere değil, o maskelerin altında saklanan gerçek yüzlere bakıyoruz. En çarpıcı örneğini Gezi olaylarında yaşadık. Bunların  ağaçla, çevreyle ilişkileri yoktur. Küresel ekonomiyi kontrol altında tutmaya çalışanların çıkarları için diğer ülkelere saldıra lejyonlerlerden başka bir şey olmadığı ortadadır” ifadelerini kullandı.