Connect with us

SİYASET

HDP: Afrin’e bayrak asmakla işsizlik, yoksulluk azaldı mı?

HDP Grup toplantısı, yarınki Nevruz kutlamaları nedeni ile Diyarbakır’da toplandı. Toplantıda konuşan Pervin Buldan, “Afrin’e bayrak asmakla Türkiye’deki işsizlik ve yoksulluk azaldı mı?” dedi..

Published

on

HDP: Afrin'e bayrak asmakla işsizlik, yoksulluk azaldı mı?

Diyarbakır’daki toplantıya İsveç, Bask, İtalya, Norveç ve Fransa’dan gelen heyetler de katıldı. Ayrıca HDP milletvekilleri de toplantıdaki yerini aldı. Merak Danış Beştaş yarınki Newroz kutlamalarından dolayı grup toplantısını Diyarbakır’da yaptıklarını söyledi.

Tek gündemlerinin Afrin olduğunu ve çözüm sürecini bitirenlerin Afrin’e de saldırdığını söyleyen Buldan “Afrin halkının iradesini yoksayanlar ÖSO gibi barbar bir örgütü tercih etti” dedi.

Buldan söyle devam etti; “Türkiye, Suriye’deki savaşın açık tarafıdır. Bundan sonra da yaşanacak her çatışma ve kriz Türkiye’yi yakından etkileyecek, içine alacaktır. Komşuya götürülen acıdan Türkiye toplumuna refah, huzur çıkmaz! Soruyoruz: Afrin Belediyesi’ne bayrak asmakla Türkiye büyüdü mü? Yoksul Anadolu halkının refahı arttı mı? İşsizlik, yoksulluk azaldı mı? Bunların hiç biri olmadı ve olmayacak da. Bu savaşın faturası da Türkiye toplumuna ödetilecek.”

Buldan’ın konuşmasından öne çıkan bölümler şu şekilde;

DÜNYA SESSİZ KALDI: 60 gündür iktidar güdümündeki medyanın, “temizlik şart” şeklinde attığı manşetlerle adeta Afrin halkını ötekileştirdi. Afrin üzerinden milliyetçi ve ırkçı nefret söylemi oluşturdular. Oysa oradaki halk Diyarbakırlıların, Mardinlilerin kardeşleriydi. Bugün çokça andıkları Çanakkale’de yaşamını yitirenlerin torunlarıydı. İşte bu bin yıllık kardeşlik ruhunu görmediler. Afrin halkının iradesinden yana olmak yerine ÖSO gibi barbar bir yapı ile ittifak kurdular.  Afrin halkını yerinden eden AKP iktidarı cihadist grupları Afrin’e yerleştirme planları yapmaktadır. Bu yıllar sürecek bir çatışma ortamının başlamasına neden olacaktır. AKP-MHP koalisyonunun Türkiye halklarına verecek tek bir şeyi yoktur.

KÜRT HALKININ GÖNLÜNDE DEMİRCİ KAWALAR YIKILAMAZ: Afrin’e girenleri bir tek kişi dahi yollara çıkıp güllerle karşılamadı. Kimse unutmasın Afrin eninde sonunda yine Afrinlilerin olacaktır. Gelinen noktada Türkiye Afrin’e girmiş olabilir. Afrin’e girip bunun üzerinden seçimleri kazanma hesapları yapıyorlar. ‘Sur’u yıktım, Cizre’yi yıktım seçimi kazandım’ deyip, ‘Afrin’e girip seçimleri kazanırım’ hesapları yapanlar kaybettiklerinin hesabını yapıyor mu?