Connect with us

Genel

Uçak kazasında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlanıyor

İran’daki jet kazasında yaşamını yitiren 11 kişiden 10’u bugün son yolculuklarına uğurlanıyor…

Published

on

Uçak kazasında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlanıyor

Eda Uslu için Beylikdüzü’nde, Lianne Hananel ve Jasmin Baruh için Ulus’ta, Aslı İzmirli ve Ayşe And için Zincirlikuyu’da, Burcu Gündoğar Urfalı ve Sinem Akay için Ataköy’de, pilot Melike Kuvvet için Konya’da tören düzenlendi. Mina Başaran Ataköy Camii’nde tören düzenlenecek. Zeynep Coşkun için ise tören yarın Bursa’da yapılacak. Jet pilotu Beril Gebeş’in cenazesi ise henüz İran’dan getirilemedi.

LIANA HANANEL VE JASMİN BARUH SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDI

İran’daki uçak kazasında hayatını kaybeden bir çocuk annesi Liana Hananel için Ulus Musevi Mezarlığı’nda, Jasmin Baruh ise Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İran’daki kazanın kurbanları arasında olan Liana Hananel için saat 12.00’de Ulus Musevi Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Hananel’in ailesi, arkadaşları ve çok sayıda yakını katıldı. Törenin ardından Hananel’in tabutu omuzlara alınarak defnedileceği mezarlığa götürüldü. Bu sırada Liana Hananel’in eşi Erol Hananel’in gözyaşları içinde tabutu omuzladığı görüldü.

Aynı uçak kazasında ölen Jasmin Baruh için de Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’nda saat 13.30’da tören düzenlendi. Törene Baruh’un ailesi, arkadaşları ve yakınları katıldı. Törenin ardından Jasmin Baruh burada toprağa verildi.

[Haber görseli]

KABİN MEMURU EDA USLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI 

Iran’da jet kazasında hayatını kaybeden 41 yaşındaki Eda Uslu tabutunun üzerine konulan gelin duvağı ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına katılan onlarca kişilik kalabalık havadan da görüntülendi.
İran hava sahasında düşen jetin içerisinde hayatını kaybeden kabin memuru Eda Uslu (41) Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Cami’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze namazı ile son yolcuğuna uğurlandı. Cenazeye, Uslu’nun kardeşleri Ela ve Ercan’ın yanı sıra annesi Bedia Uslu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Anne Bedia ve kardeşler namaz öncesinde tabut başında uzun süre gözyaşı döktü. Bir ara fenalık geçiren anneye ilk müdahale hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yakınları ise namaz öncesi tabut başında dua okudu.
Tabuta gelin duvağı konuldu  Eda Uslu’nun tabutunun önüne ailesi tarafından fotoğrafı konuldu. Tabutun üstüne ise bekar olan Uslu için gelin duvağı yerleştirildi.

Uslu’nun tabutu sevenlerinin omuzlarında cenaze töreninin düzenleneceği Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’ne getirildi. Burada Uslu’nun annesi, kız kardeşi ve ağabeyi taziyeleri kabul etti. Acılı ailenin tabut başında uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü. Uslu için öğle namazının ardından toprağa verildi.

[Haber görseli]

Ayşe And ve Aslı İzmirlinin cenazeleri saat 12.00 sıralarında Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Cenaze aracından indirilen Ayşe And’ın tabutuna annesi Ayşıl Eke de gözyaşları içinde omuz verdi. Tabutu musalla taşına kadar omuzlarında taşıyan anne, uzun süre tabuta sarılarak ağladı.

Aslı İzmirli’nin tabutunun başında da annesi annesi Gülay ve babası Coşkun İzmirli bekledi. Anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Her iki arkadaşın tabutları yan yana konuldu. Öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından da Ayşe And ve Aslı İzmirli Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanlıklarında toprağa verilecek.

KUĞU BOYUNLU KIZLARI İÇİN DUYGULANDIRAN MESAJ

Öte yandan And ailesinin gazetelere verdiği ölüm ilan ise dikkat çekmişti. Duygulandıran ilanda, “Kızımız Ayşemiz, can arkadaşları ile birlikte geçirdikleri uçak kazası sonucu 11 Mart 2018 tarihinde geldiği melekler diyarına melek olarak geri döndü. Aylin, Bülent ve Berfin’in yeğeni, İrem, Merve, Yasemin, Cem ve Kerem’in kuze, Fatma’sının ilk göz ağrısı, Mert’in pırlantası AYŞE’MİZ, bize verilen bir hediye idin, sonsuz sevgiyle yaşadın, sonsuz sevgiyle uğurlanıyorsun. Yolun, mekanın ışıklarla dolu olsun. Allah’ın rahmeti üzerinden hiç eksilmesin. Tekrar buluşuncaya dek kuğu boyunlumuz…” denilmişti.

[Haber görseli]

TABUTUNUN ÜZERİNE PİLOT TULUMU BIRAKILDI

Melike Kuvvet’in tabutunun üzerine binbaşı rütbesi olan pilot tulumu bırakıldı. Kuvvet, yüzbaşı rütbesinde FETÖ kumpasıyla ordudan atılmıştı. Pilot Melike Kuvvet binbaşı rütbesiyle Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na geri dönecekti.

  Jasmin Baruh’a veda

[Haber görseli]
MİNA BAŞARAN’IN TABUTUNU NIŞANLISI ARACA KADAR TAŞIDI

Mina Başaran’ın cenazesini, annesi, kardeşi ve nişanlısı Murat Gezer, Kozlu Mezarlığı’ndan teslim aldı. Gezer nişanlısının tabutunu cenaze aracına kadar omzunda taşıdı.

İran’da düşen uçakta hayatını kaybeden Mina Başaran ve Sinem Akay’ın cenazesi Kozlu Mezarlığı’ndan ailelerince teslim alındı. Mina Başaran’ın acılı nişanlısı Murat Gezer, nişanlısının tabutunu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı. Gezer, cenaze aracına konulan tabutu eliyle sevdi. Daha sonra Mina Başaran’ın cenazesi törenin düzenleneceği camiye götürüldü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir