Connect with us

SİYASET

Pervin Buldan:Erdoğan Kemalbay’ı hedef göstermiştir

HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ilk kez partisinin grup toplantıszında konuştu…

Published

on

Pervin Buldan:Erdoğan Kemalbay'ı hedef göstermiştir

Pervin Buldan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

“Kongremizin Türkiye halklarına verdiği siyasi sonuçlar vardır. Nedir bu sonuçlar? Bu kadar baskıya gözaltıya rağmen onbinlerce kişi katılmıştır. Halkımız kongre salonunda savaşa karşı barışı savunmuştur. Halkımız hükümet tarafından devrilen çözüm masasına dönülmesinin mesajını vermiştir. Halkımız rehin tutulan milletvekillerimiz ve siyasi tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılma mesajını vermiştir.”

“AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan, partisinin grup toplantısında Serpil Kemalbay’ı hedef göstermiştir. Hemen sonra evine baskın yapılmıştır. Serpil Kemalbay arkadaşımız hala gözaltındadır. Serbest bırakıldığını duyduk ama hemen aramıza gelmediği için hala gözaltında sayıyoruz. ”

“Afrin üzerinden seçim hesapları yapılmaya çalışıyor. Türkiye halklarının bunu görmesi gerekiyor. Dolayısıyla roketlerin üzerine imza atarak insan bombalandığının bilinmesi gerekiyor. Afrin’de müzakere ve diyalogla, savaşmadan, barışarak bu sorun çözülebilirdi. Ama bombalar yağdırarak seçimi ölümden yana yapmıştır.”