Connect with us

GÜNDEM

Yargı bu pazarlığın neresinde?

Alman Süddeutche Zeitung gazetesi, Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in tahliyesinin perde arkasındaki diplomasi trafiğine dair çarpıcı iddialarda bulundu.

Published

on

Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in tahliyesinin perde arkasındaki diplomasi trafiğine dair çarpıcı iddialar ortaya atıldı.
Süddeutsche Zeitung gazetesinde “Gabriel Yücel Olayı’nda nasıl arabuluculuk yaptı” başlığıyla yer alan haberde, Deniz Yücel’in serbest bırakılma sürecinin perde arkasında yaşanan diplomasi trafiğinin bizzat Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel tarafından yürütüldüğü belirtildi.

PAPA GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE BULUŞTULAR

George Mascolo, Christiane Schlötzer ve Mike Symanzki’nin imzasını taşıyan habere göre, Gabriel geçen hafta iki kere gizlice Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

İlk görüşme, Erdoğan’ın Vatikan’a yaptığı ziyaret esnasında Roma’da gerçekleşti. Almanya’dan sessizce Roma’ya geçen Gabriel, Erdoğan’ın kaldığı otele giderek kendisiyle görüştü.

Erdoğan ertesi gün sabah saatlerinde Papa ile görüştükten sonra Türkiye’ye döndü.

TÜRKİYE ALMANYA İLİŞKİLERİNİ İYİLEŞTİRİR

Roma’daki görüşmede Gabriel, Erdoğan’dan Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını istedi. Yücel’in serbest bırakılmasının Türkiye Almanya ilişkilerini iyileştireceğini belirtti. Türkiye tarafı, daha sonra Gabriel’i ayrıntıları görüşmek üzere İstanbul’a davet etti.
Şubat ayının ikinci haftasında İstanbul’a giden Gabriel bir kez daha Erdoğan ile bir araya geldi. Deniz Yücel’in serbest bırakılması durumunda atılacak adımların ayrıntıları ele alındı. Görüşmenin ardından, Deniz Yücel’in serbest bırakılması için gereken adımların, Türkiye tarafından atılmaya başlandığı belirtildi.

YÜCEL EŞYALARINI TOPLAMAK İÇİN İSTANBUL’DA BİRKAÇ GÜN KALMAK İSTEDİ

Yücel serbest kaldıktan sonra eşiyle birlikte bir kaç gün İstanbul’da kalmak ve eşyalarını toplamak istiyordu. Ancak, bu durum yeniden gözaltına alınma riski doğurabileceği gerekçesiyle kabul edilmedi.
Özellikle Türkiye’nin ülkede yeni bir tartışmaya yol açma ihtimalinden ötürü Yücel’in kalmasına sıcak bakmadığı kaydedildi.

GABRİEL ‘GİZLİ ANLAŞMA YAPILMADI’ DEMİŞTİ

Yücel’in serbest bırakıldığı gün Gabriel’in özellikle yetkili mahkemeye teşekkür etmesinin, mahkemenin süreci hızlandırmasından kaynaklandığı belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Yücel’in serbest bırakılması için Türkiye ile herhangi bir gizli anlaşma yapılmadığını söylemişi.

Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan insan hakları Aktivisti Alman vatandaşı Peter Steudtner’in serbest bırakılmasında da eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in araya girmesinin etkili olduğu iddia edilmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir