Connect with us

GÜNDEM

Akşener: Tak Merkel’le görüştüler, şak diye serbest bıraktılar

İyi Parti İzmir İl Başkanlığı’nın açılışı, Genel Başkan Meral Akşener’in katılımıyla mitinge dönüştü. Türkiye’de insanların korkutulduğunu vurgulayan Akşener, “Adaletin cenaze namazı kılındı. Tek bir kişiye bakıyorlar, her bir konuda en küçük şeye kararı tek kişi veriyor” dedi.

Published

on

Akşener: Tak Merkel’le görüştüler, şak diye serbest bıraktılar

Açılışta konuşan İyi Parti Lideri, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi “saray koalisyonu” üzerinden eleştirdi. Oslo sürecinde yaşananları anımsatan Akşener, “Saray koalisyonun küçük ortağı Oslo rezaletinde ‘AKP, PKK’dan tehlikelidir hesap sormazsak namerdim’ demişti. İktidar partisi de ‘Bunlar kandan besleniyor’ demişti. Şimdi bir baktık bunlar yan yanalar. Bunlar milli ittifak biz gayri milliyiz öyle mi? Hadi oradan. Ateş bacayı sardı. Onlar ittifak yapmayı iyi bilir. Önce PKK ile ittifak yaptılar, daha sonra FETÖ ile ittifak yaptılar. Şimdi de yeni bir ittifak” dedi.

Türkiye’de insanların korkutulduğunu vurgulayan Akşener, “Adaletin cenaze namazı kılındı. Hakimlerin korkutulduğu bir süreçten geçiyoruz. Meclis fiiilen ortadan kalkmıştır. AKP grubunu oluşturan milletvekillerinin iradesi yoktur. Tek bir kişiye bakıyorlar, her bir konuda en küçük şeye karar veren bir kişi ile yollarına devam ediyor. Bunun adı tiranlıktır, diktatörlüktür” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı olduğunda kimseye bağırıp çağırmayacağı, gerekli olmadıkça konuşmayacağı sözünü veren Akşener, “Amerika bizim dostumuz mu, düşmanımız mı? Düşmanımız ise Kürecik’teki, İncirlik’teki üsleri niye kapatmıyorsun?” diye sordu.

 MANDA MIYIZ?

Gazeteci Deniz Yücel’in tahliyesine ilişkin de “Tak Merkel’le görüştüler, şak diye serbest bıraktılar. Biz manda devleti miyiz? Bu adam için PKK’li demiyorlar mıydı? PKK’liyse bu adamı neden serbest bıraktınız? Eğer bu adam PKK’lı değilse neden bir sene içerde yatırdınız?” sorularını sıraladı.

İyi Parti Lideri, eleştirilerine “Bunlar ‘biz ecdat torunuyuz’ diyor ya, ecdat uyansa bunları ayakkabısının tersiyle kovalar. Önce de Erdoğan’ı. Diyorum 100 sayfa tarih okuyun. Tarihi dizilerden, dini menkıbelerden öğreniyorlar” sözlerini ekledi.