Connect with us

SİYASET

Erdoğan CHP ve HDP’lilere: Terör seviciler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında izlettiği video ile CHP ve HDP’lileri “terör seviciler” diyerek hedef gösterdi.

Published

on

Erdoğan CHP ve HDP'lilere: Terör seviciler

TBMM’de AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege’deki kayalıklarla ilgili girişimlere tepki göstererek, “Kıbrıs’ta ve Ege’de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz. Güney sınırlarımızda yanlış hesap yapanların senaryolarını nasıl bozuyorsak, onların hesabını da bozarız ve bozacağız. Stratejik ortağımız, müttefikimiz, kalkıp da PYD-YPG’ye ciddi anlamda parasal desteği, yaptığı silah yardımları yetmiyormuş gibi yapma kararını alması herhalde bizim de aldığımız ve alacağımız kararları etkileyecektir ve etkilemektedir. Türkiye bir çadır devleti değildir. Biz bu devlet anlayışımızı bir kenara bırakarak ‘buyurun’ diyemeyiz. Gereği neyse bunu yaparız. Bir ölürüz, bin diriliriz. Savaş gemilerimiz, Hava Kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Kıbrıs açıklarında faaliyet yürüten yabancı şirketlere, Rum tarafına güvenerek hadlerini aşmamalarını tavsiye ediyoruz. Bunların efelikleri bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Bu işin öyle gözlerden uzak kaya parçalarında gizlice fotoğraf çektirmekle olmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Böylesine ciddiyetsiz ve çocukça adımlar hiçbir netice getirmeyeceği gibi sadece faillerini küçültür, seviyesiz hale getirir. Türkiye tarihten, anlaşmalardan ve uluslar arası hukuktan gelen haklarının takipçisidir. Bizim için Afrin neyse Ege’deki, Kıbrıs’taki haklarımız da odur” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN YUNANİSTAN’A: HADDİNİZİ AŞMAYIN – VİDEO

Zeytin Dalı Harekatı’nın ne kadar önemli olduğunun atılan her adımla ortaya çıktığını belirten Erdoğan, “Operasyon sebebiyle hala ülkemizi suçlayanlar ve bir an önce oradan çekilmemizi isteyenler önce bölgedeki tünellere, kulelere, silahlandırılmış köylere ve teröristlere bir baksınlar. Eğer ortadaki görüntüye rağmen tüm bu hazırlıkların ülkemize yönelik olmadığını iddia eden varsa onlara söyleyecek sözümüz yoktur” şeklinde konuştu.

“PARALAR ABD HALKININ CEBİNDEN ÇIKIYOR”

Türkiye’nin aldığı tedbirlerin olabilecek en asgari tedbirler olduğunun altını çizen Erdoğan, “Buna dahi tahammül edemeyenler, adeta bizden teröristlere teslim olmamızı istiyorlar. NATO’nun kendi yürüyen hükümleri neyse, Türkiye buna ne kadar uyması gerekiyorsa Amerika’nın da o kadar uyması gerekir. Şunu da bilinmesini istiyorum, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak, ‘NATO eşittir ABD’ değildir. NATO’da tüm ülkelerin her biri Amerika ile eşittir. NATO’nun iç hukuku neyse ona hepimiz uymak durumundayız. NATO’da tüm ülkelerin her biri eşittir. Artık kimsenin DEAŞ bahanesini kullanmaya hakkı yoktur çünkü herkes DEAŞ’la birlikte hareket ediyor. Bizi vururlarsa ser karşılık veririz diyenlerin ömürlerinde hiç Osmanlı tokadı yemedikleri aşikardır. Biz elbette onları kasıtlı olarak hedef almayacağız. Ama şimdiden ilan ediyoruz ki yanlarında duranlardan başlayarak teröristleri imha edeceğiz. Ben şimdi ABD halkına sesleniyorum: ABD bütçesinden çıkan bu paralar Amerikan halkının cebinden çıkan paralardır.” ifadelerini kullandı.

CHP VE HDP’LİLERİ “TERÖR DESTEKÇİSİ” DİYE HEDEF GÖSTERDİ

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: Türk milleti olarak bu toprakları kanlarımızla yoğurarak vatan haline getirdik. Bizim başka vatanımız yok. Bizim teröristleri besleyip semirterek üzerimize salanlarla başetmek konusunda kendimize güvenimiz tamdır. Gerekirse yedi düvelinde üstesinden gelme mücadelesini vereceğiz. Bizi asıl yaralayan içimizdeki ihanet şebekeleridir.

Erdoğan, “Bu terör sevicilerin söylemleri ekrana gelsin” diyerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun CNN Türk’teki konuşması, CHP yöneticilerinin konuşmaları ve HDP kongresinde yapılan konuşmaları izletti. İzletilen videoda CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay da kırmızı halka içine alınarak hedef gösterildi. Erdoğan, CHP PM Üyesi Sera Kadıgil’in “Hayatta hiçbir laftan tiskinmedim ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’den tiskindiğim kadar” şeklindeki tweetini de hatırtarak sert ifadeler kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti: Siyasi ahlakın varsa çıkar dersin ki bunlar terör örgütüdür. Bunlar camilerimizi ahırlara çevirenler değil mi? CHP’nin mazisi bu.

Bir de CHP’nin ikiz kardeşi var ki HDP. Bunlar adeta terör örgütünün bir kolu gibi çalışıyor. Kongrede İstiklal Marşı bile okumadılar. Kongreyi gayri meşru bir noktaya taşıdılar. Söylenen marşları, oynanan oyunları medyadan gördük.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir