Connect with us

DÜNYA

Netanyahu: ABD, büyükelçiliğini Kudüs’e yıl içinde taşıyacak

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD’nin, büyükelçiliğini bu yıl içinde Kudüs’e taşıyacağını söyledi.

Published

on

Hindistan ziyaretini tamamlayan İsrail Başbakanı Netenyahu, dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Netenyahu ABD’nin yıl içinde büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağını düşündüğünü söyledi.

Netanyahu İsrail basınındaki haberlere göre’ Yeni bir çağın başlangıcı’ olarak nitelediği Hindistan ziyaretinden sonra Delhi’den Gucerat’a giderken uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Netenyahu açıklamasında ABD’de daha önce hiç görülmemiş 3 şeyin yaşandığını söyledi. Bahsettiği 3 şeyin ilkinin büyükelçiliğin taşınması meselesi olduğunu belirten Netenyahu “Kesin görüşüm, ABD’nin büyükelçiliğini insanların düşündüğünden daha kısa sürede, 1 yıl içinde taşıyacağı yönünde” dedi.

İkinci maddenin İran olduğunu söyleyen Netanyahu “İran konusunda çarpıcı değişiklikler var. Başkan Donald Trump, İran’ın nükleer programıyla ilgili gerekli değişiklilere vakit ayırdı” diye konuştu.

Üçüncü maddenin de ABD Dışişleri Bakanlığının, Filistin’e verilecek yardımın tekrar gözden geçirmesi kararının olduğunu söyledi.Netenyahu ABD’nin Birleşmiş Milletler Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım Ajansına karşı çıkmasını övdü. 70 yıl sonra ilk kez böyle bir şey olduğunu savundu.