Connect with us

DÜNYA

Brüksel’de kritik buluşma

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu için geri sayım devam ederken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Brüksel’de Amerikalı mevkidaşı ile buluşacak.

Published

on

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’deki terör örgütü hedeflerine yönelik olası operasyonu öncesindeki görüşmede, Suriye’deki gelişmelerin yanı sıra bölgesel güvenlik sorunlarının ele alınması bekleniyor.

AKAR’DAN GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin ‘operasyonel ortak’ adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz” dedi.

Türkiye askeri açıdan Afrin’le ilgili en net mesajını bugün NATO’ya bildirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Brüksel’de başlayan NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı açılış oturumunda bir konuşma yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Orgeneral Akar tüm üye devletlerin Genelkurmay Başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada; “NATO, terörizmle mücadele söz konusu olduğunda, terörist örgütler arasında ayrım yapmamalıdır.

DEAŞ ile mücadele ne kadar önemliyse PKK/PYD/YPG, FETÖ ile mücadele de o kadar önemlidir. PKK’nın bir uzantısı olduğu açık delillerle ispatlanmış olan terör örgütü YPG’nin “operasyonel ortak” adı altında desteklenmesi ve silahlandırılmasına müsaade edemeyiz ve etmeyeceğiz. Bu hatadan en kısa sürede dönüleceğini umuyoruz” diyerek, Türkiye’nin beklentilerini ve terör örgütleri ile mücadelesinde kararlılığını net bir şekilde ortaya koydu.

ABD’NİN SKANDAL KARARININ ARDINDAN KRİTİK GÖRÜŞME

ABD’nin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG öncülüğündeki SDG’nin komutasında 30 bin kişilik sınır gücü oluşturma kararını açıklamasının ardından gerçekleşmesi ise görüşmeyi önemli kılan diğer bir unsur olarak dikkati çekiyor.

DÜN AKŞAM DA CURTIS İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Orgeneral Akar, dün akşam da ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir