Connect with us

EKONOMİ

Bakan Zeybekci yeni sloganlarını açıkladı

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Maliye Bakanı Naci Ağbal, YASED Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısına katıldı.

Published

on

Bakan Zeybekci yeni sloganlarını açıkladı

Programda konuşma yapan Zeybekci, “Yeni sloganımız, ‘Mazeret Yok Yola Devam.’ Uluslararası yatırımcılar, büyümemiz, gelişmemiz için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmamız için olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Uluslararası yatırımcılar bizim için son derece önemli, kıymetlidir.

 “Türkiye’yi tercih eden uluslararası yatırımcı daha kıymetli”

Onların her daim Türkiye’deki yatırım, üretim ortamları ile ilgili görüşleri bizim için önemli. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kurduğu şirketlerin yanı sıra yurt dışından bizimle aynı kaderi paylaşmak için Türkiye’yi tercih eden uluslararası yatırımcı daha kıymetli. Bizimle aynı kaderi paylaşmak için buradaysa, Türkiye’nin geleceği ile ilgili aynı gayret içinde olmak için buradaysa ve Türkiye ile beraber büyüme gibi bir hedef içindelerse başımızın üstünde yerleri var. Türkiye’nin sunduğu fırsatlar ve ortaya koyduğumuz hedefler ve bu hedeflerin ve fırsatların ayakları yere basıyor mu basmıyor mu? Basıyor.

“Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemlerini sunduğumuzu iddia ediyoruz””

Son 15 yıllık performansa bakacak olursak elektrik üretimimiz ve tüketimimiz, altyapı alanlarında yaptığımız yatırımlarımız, birçok alanda katlayarak yaptığımız gelişmeler bundan sonra gelecekle ilgili hedeflerimize baktığımız da Türkiye’nin büyük fırsatlar barındırdığını görüyoruz. Hangi ülkede önümüzdeki 10 yılda enerji üretimini ve tüketimini 2 katından fazla arttırmak gibi bir fırsat var? Hangi ülkede sadece ulaştırma sektöründe 150 milyar dolar civarında bir yatırım imkanı var? Hangi ülke önümüzdeki 10 yıl içinde milli gelirini 2 katından fazla arttırmak gibi bir hedef ortaya koydu? Türkiye çok kıymetli, siz de çok kıymetlisiniz. Fırsatları birlikte değerlendireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemlerini sunduğumuzu iddia ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir