Connect with us

GÜNDEM

İttifak Meclis’e geliyor!

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Bozdağ, Bahçeli’nin gündeme bomba gibi düşen açıklamaları için “Memnuniyet verici” dedi, uyum yasalarıyla birlikte ittifakın da Meclise geleceğini duyurdu.

Published

on

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası kameralar karşısına geçti. Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Bozdağ, MHP Lideri Bahçeli’nin bugün gündeme bomba gibi düşen Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacakları yönündeki açıklamaları için “2019 adaylığında Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleme konusundaki açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir.” dedi, “AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı malum Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

Bozdağ’ın açıklamalarından satır başları:

“BAHÇELİ’NİN ‘2019’DA ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİZ’ AÇIKLAMASI MEMNUNİYET VERİCİ”

“Sayın Bahçeli bugün bir değerlendirme yaptı. Ben de toplantıyı takip ettim TV’lerden. Sayın Bahçeli saygın bir lider. İkili oynamayan birisi. Neyse o. Sabahki açıklamaları çok net açıklamalar. MHP’nin cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacağını açıkça ifade etti. Bu, MHP’nin kendi kararıdır. Biz buna saygı duyarız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 adaylığında destekleme konusunda açıklaması bizim açımızdan memnuniyet vericidir. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı malum Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendidir.

2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayımıza destek verecek olması ve bunu bugünden açıklaması memnuniyet verici bir durumdur. Önümüzdeki günlerde ittifak ile ilgili neler olacak göreceğiz.

“UYUM YASALARI MECLİS’E GELECEK, İÇİN DE İTTİFAK DA OLACAK”

Seçim yasaları ve cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kabul edilmiş olması nedeniyle çıkarılacak uyum yasaları son derece önem arz etmektedir. 2018 yılında parlamentonun gündemine gelecektir. 2018, uyum yasalarının yoğun görüşüldüğü bir yıl olacaktır.

BAHÇELİ’NİN FORMÜLÜ DEĞERLENDİRİLECEK

Seçim yasalarının Marttan önce parlamentodan çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu yasalar içerisinde seçim ittifakı konusu da ele alınacaktır. Sayın Bahçeli’nin formül önerisi de değerlendirilecek.”

BAHÇELİ’NİN FORMÜLÜ: CUMHUR İTTİFAKI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 için hazırladığı seçim ittifakına ‘Cumhur ittifakı’ adını vermişti.

Bahçeli temsili oy pusulasına ‘A’ ve ‘B’ partisiyle ‘C ittifakı’ yazdı. MHP lideri, ‘C’ ittifakını oluşturan partileri ise ‘E’ ve ‘F’ olarak tanımladı.

Bahçeli şöyle devam etti:

“3 Kasım 2019’da yapılacak TBMM açısından kendi kimliklerini korumak suretiyle ‘Cumhur ittifakı’nda bütünleşmiş olan partilerin alacağı milletvekili sayısı ve oy oranı. Sandığa giden kişi diyor ki ‘Ben E partisinin mensubuyum, dolayısıyla cumhur ittifakında E partisine oyumu vereceğim, sonra ittifaka oy vereceğim’ diyor. F partisine mensup olan da önce F partisine oyunu verecek, sonra cumhur ittifakına verecek. E ve F’nin toplamı ‘Cumhur ittifakı’nın toplamı kadar olacağı için TBMM’de milletvekilinin dağılımı bu orana göre yapılacak.”

Bahçeli, “C’yi AKP-MHP ittifakı olarak algılayabilir miyiz?” sorusuna, “Hayır, kamuoyunda öyle bir algı yaratmaya çalışanlar var ama ben şimdilik bir sembol olarak söylüyorum” yanıtını verdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir