Connect with us

DÜNYA

“Taş devrine döndürürüz!”

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, Suudi medyasına verdiği demeçte İran’ın Lübnan’da silah fabrikaları inşa ettiğini belirterek, gelişmiş füze tesisleri kurduğunu iddia etti ve bunları vurmakla tehdit etti. Katz ”2006’daki Lübnan saldırısı, bugün yapabileceklerimizin yanında piknik gibi kalır. Lübnan’ı taş devrine geri döndüreceğiz” dedi.

Published

on

İsrail İstihbarat Bakanı Katz, Suudi gazetesi Elaf’a verdiği demeçte, Suudi Veliahtı’nı ülkesine davet ederken İran, Suriye ve Lübnan’a tehditler savurdu. Katz, İran’ın Lübnan’da silah fabrikaları inşa ettiğini, gelişmiş füze tesisleri kurduğuna dair istihbaratları olduğunu öne sürdü.

”Vurgulamak isterim ki, bu konuda yeni bir kırmızı çizgi çektik, ne pahasına olursa olsun onların bunu yapmasına izin vermeyeceğiz” diye konuşan Katz şunları söyledi:

”Suriye’de olduğu gibi askeri operasyonlarla onları engelleyeceğiz. Hizbullah’ın silahları ne kadar isabetli hale gelirse İsrail’in saldırıları da o kadar güçlü ve geniş çaplı hale gelecek. Bu kez Lübnan’ın tamamı hedef alınacak. 2006 Lübnan saldırısında olanlar bugün yapabileceklerimizin yanında piknik gibi kalır. Bir Suudi bakanın Hizbullah’ı Güney Lübnan’daki mağaralarına geri yollayacaklarını söylediğini hatırlıyorum. Ben de size diyorum ki, Lübnan’ı taş devrine geri döndüreceğiz.”