Connect with us

GÜNDEM

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: İhanetin katmerlisi yaşanıyor

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanlarıyla toplantıda buluştu. ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyen Erdoğan’ı eleştiren CHP lideri, ‘Bunlar bu gidişle Haliç’i doldurup imara açar’ dedi.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ile yapılan toplantıda konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Dikey yapılaşmaya izin vermeyeceğiz’ deniliyor. Belediye başkanı zorla istifa ettiriliyor. Arkasından Haliç’te yapılaşma 4 kat. Belediye Meclisi’nden bir karar 10 kata çıkıyor. İhanetin katmerlisi yapılıyor. Haliç’in etrafına yüksek binaları diktiğiniz zaman bu Haliç’e ve İstanbul’a ihanet etmek değil midir?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Her kentin bir kimliği vardır. Sizler kentin kimliğine tarihine kültürüne karşı sorumluluk üstlenen kişilersiniz. Bu sorumluluk çerçevesinde hareket edildiği zaman kentin zenginleştirildiğini görürsünüz.

Bizim belediye başkanlarımız bu bilinçle hareket ediyorlar. 80 milyon yurttaşıma seslenmek isterim bizim belediye başkanlarımız hem kendi kentlerinin kimliğine tarihine saygılıdırlar.

Eğer Çankaya’da Yenimahalle’de bir yapının değeri çok artıyorsa orada bireysel değil kentsel zenginliği görüyorsunuz. Biz zenginliği bireysel olarak değil kitlesel olarak düşünüyoruz. İstanbul’a ihanet edildi mi edilmedi mi? En yetkili kişi çıktı nasıl ihanet ettiklerini anlattı. Bütün sorunu büyük bir çıplaklıkla toplumun önüne koydu. Biz bunu söyleseydik belki pek çok çevreden eleştiri alırdık. İhanet edenler ne yaptı? Hiçbir şey yapmadı. Önümüzdeki seçimlerde hainlere yer vermeyiniz.

‘İHANETİN KATMERLİSİ YAPILIYOR’

Dikey yapılaşmaya izin vermeyeceğiz deniliyor. Belediye başkanı zorla istifa ettiriliyor. Arkasından Haliç’te yapılaşma 4 kat. Belediye Meclisi’nden bir karar 10 kata çıkıyor. İhanetin katmerlisi yapılıyor. Haliç’in etrafına yüksek binaları diktiğiniz zaman bu Haliç’e ve İstanbul’a ihanet etmek değil midir?”

Görev yapan belediye başkanları tehditle, şantajla istifa ettirildi. Gözyaşları içinde istifa ettiler. O belediye başkanları çocuklarına da hesap veremeyecek. Bir süre sonra; belediye başkanlarına da, belediye seçimlerine de gerek yoktur, hepsini ben atayacağım diyecektir. Halkın yüzde 41’i seçilmemiş belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Bu ayıba son vermeliyiz. Biz belediye başkanları için gereken ne ise onu yapıyoruz ve hepsini yürekten kutluyoruz.

“TOPLUMA CESARET VERECEĞİZ”

Çünkü onlar halka hizmet ediyor. Suç oranının en düşük olduğu kentler, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olduğu kentlerdir. Çünkü yurttaşlarımızı kültürle, sanatla buluşturuyoruz. Belediyecilik Atatürkçülerin, sosyal demokratların işidir. Bunun böyle olduğunu çok çalışarak belediyelerimizde gösteriyoruz. Bu çalışmanın sonu iktidar olacak. Önümüzdeki seçimlerde başta İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin, Antalya olmak birçok kentimizi kazanacağız.Belediye Başkanları olarak sizlere büyük görev düşüyor. 2019’da Türkiye bir yol ayrımına giriyor. Bulunduğunuz bölgelerde ve komşu yerlerde demokrasiyi savunacaksınız. Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak, her koşulda demokrasiyi savunduk. Bugün demokrasinin ayaklarımızın altından kayıp gitmesine müsade etmeyeceğiz. 2019’da bu ayıptan kurtulacağız.Toplumun önderi olacağız, önünde yürüyeceğiz, bedel ödemek gerekiyorsa biz ödeyeceğiz bedeli. Topluma cesaret vereceğiz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir