Connect with us

DÜNYA

Yunan halterciye soruşturma mı açıldı?

Yunan Deniz Kuvvetleri’nin, Naim Süleymanoğlu’nun cenazesine katılmak için İstanbul’a giden eski Yunan halterci Valerios Leonidis’in aleyhinde, izin almadan yurtdışına çıktığı suçlamasıyla, soruşturma açtığı iddia edildi.

Published

on

Yunan Halter Milli Takımı’nın eski antrenörlerinden, İstanbullu Rum Hristos Yakovu “Epsilon” televizyonuna “Emin değilim. Duyduğuma göre, İstanbul’a izin almadan gittiği için Deniz Kuvvetleri soruşturma açmış. Çağırmışlar diye duydum. Aceleyle muhtemelen komutanından izin istemeyi unuttu” dedi.

Yunanistan’da, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonaları’nda dereceye giren sporcular, maddi gelir amacıyla silahlı kuvvetler veya polis teşkilatına girebiliyorlar.

“YUNAN MEDYASINDA SAPTIRILDI”

Yakovu’nun bu sözleri, Yunan medyasının bir bölümü tarafından saptırıldı. Yakovu’nun “Emin değilim. Duyduğuna göre” sözleri göz önüne alınmadan “Valerios aleyhinde hem izin almadığı hem de Türk bayrağını öptüğü için soruşturma açıldı” şeklinde yayın yapıldı.

Yakovu “Valerios’u iyi tanırım. Türk bayrağını değil, 20 yıllık dostu Naim’in tabutunu öptü. Dostuna karşı öyle hissetti öyle yaptı. Meseleyi abartmanın bir nedeni yok” diye konuştu.

LEONİDİS: SORUN YOK

Leonidis ise herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti ve “İstanbul’a giderek dostumu son yolcuğuna uğurladım. Kötü niyetli yorumları dikkate almıyorum” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir