Connect with us

GÜNDEM

‘Demokrasi güçleri bir araya gelmeli’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ve DSP Genel Başkanı Aksakal görüşmesinin detayları belli oldu.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın görüşmesinde, önümüzdeki süreçte demokrasiyi koruma adına demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi gerektiği, referandum ile başlayan sürecin daha da genişletilerek yerel ve genel seçimlere taşınması gerektiği konusunda uzlaşıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün DSP Genel Başkanı Aksakal’ı ziyaret etti. Basına kapalı ziyarette Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Lale Karabıyık hazır bulundu.

Edinilen bilgiye göre; görüşmede, önümüzdeki süreçte demokrasiyi koruma adına tüm demokrasi güçlerinin bir araya gelmesi ve referandumla başlayan sürecin daha da genişletilerek yerel ve genel seçimlere taşınması geretiği konuşuldu.

Özellikle uyum yasaları sürecinde iktidarın tek adam rejimini tahkim etme niyetinin olduğu belirtilen görüşmede, buna karşı seçimlerde parlamenter demokratik sisteme dönüşü sağlayacak, demokrasiden yana olanların birliğini göstermek gerektiği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun “Biz CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Referandumdan itibaren de böyle bir çizgi izliyoruz” dediği öğrenildi.

‘Maliyetsiz’ aday önerisi

Görüşmede ayrıca vatandaşların cumhurbaşkanı adayı göstermesi için noter aracılığı yerine maliyetsiz ve güven içinde aday gösterebileceği bir sistem getirilmesi önerisinin getirildiği belirtildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir