Connect with us

SİYASET

Saray’a en yakın AKP’li: Erdoğan risk aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinde en uzun süre kalan isimlerden biri Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, AKP içindeki tasfiye sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Published

on

Hürriyet’ten Deniz Zeyrek’in haberine göre, Arslan, “Tayyip Bey tekrar genel başkan olduktan sonra, ilk önce parti içinde bilahare de Bakanlar Kurulu’nda çok stratejik değişikler yaptı. Bunlar cesur ve riskli hamlelerdi. Görev değişiklikleri, küskünlüğe neden olabilirdi. Zira bu insanların hepsiyle ciddi bir hukuku var; bazıları kendileriyle 10 yıllık, 20 yıllık, hatta 40 yıllık hukuklarının olduğu insanlar” dedi.

KABİNEDE VE PARTİ ÜST YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK

Arslan, “Tayyip Bey, uzun yıllar hukukunun olduğu, bakanlık veya belediye başkanlığı yapan arkadaşlarında görev değişikliğine gitmekten çekinmedi. Ne için? Elbette partimizin hayrı için. AK Parti, bu süreç sayesinde, 2019 seçimlerine yenilenmiş ve eski dinamizmini yakalamış halde girecek. Partimizi seçime götürecek kadroların, önünde 8 ay – 1 yıl gibi bir çalışma zamanı olacak.

Partinin üst düzey karar alma mekanizmalarında bir kan değişimine gidilmesi muhtemeldir; MYK ve MKYK’da değişiklikler olabilir. Bu değişikliğin öncesinde veya sonrasında, tekrar bir kabine değişikliği de olabilir. Tayyip Bey şekilde AK Parti’nin silkinmesini, eski dinamizmini tekrar yakalamasını sağlamayı hedefliyor” ifadelerini kullandı.