Connect with us

EKONOMİ

Gerçek Kaman cevizi nasıl anlaşılır?

Kaman Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Arif Göçmen, bazı ithal ceviz türlerinin, lezzeti ve ince kabuğu ile bilinen Kaman cevizi diye satıldığını belirtti

Published

on

Göçmen,  geçen yıllardaki don olayları nedeniyle Kaman cevizinde düşük üretim gerçekleştiğini, bu nedenle piyasada fazla bulunmadığını ifade etti.

Bu yıl, geçen senelere göre üretimin arttığını dile getiren Göçmen, Türkiye’nin farklı bölgelerine satış yapıldığını aktardı. Göçmen, piyasada fazla miktarda ithal deviz olduğuna dikkati çekerek, ucuza satılan cevize temkinli yaklaşılması uyarısında bulundu.

Kaman cevizinin fiyatının 30 lira civarında olduğuna işaret eden Göçmen, şunları kaydetti:

“Yabancı ceviz piyasada çok fazla ve Kaman’da da bu cevizler satılıyor. O cevizler Ukrayna, Şili, İran gibi ülkelerden gelen ithal cevizler. Bazı kişiler, ithal cevizi Kaman cevizi diye satıyor. Alan kişiler de Kaman cevizi aldığını zannediyor. Mesela Kaman cevizini elinize aldığınız zaman içi sallanmaz. İki elinizin arasına alıp bastırıp kırdığınızda içi tam çıkar, parçalanmaz. Bu gibi basit yöntemlerle Kaman cevizi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Kaman cevizini ilgili kooperatiflere, derneklere kayıtlı üyelere sorarak alsınlar.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir