Connect with us

GÜNDEM

Canpolat: Kürt meselesinin çözümü CHP’dedir

‘Laik Eğitime Sahip Çık” mitingine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Kartal CHP İlçe Merkezi’nde yaptığı konuşmada, AKP’nin Kürt politakasını ağır bir dille eleştirdi.

Published

on

İktidar ve Saray’ın Türkiye’yi kopma noktasına taşıdığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Canpolat, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu’na yönelik linç kampanyasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Canpolat, “Kürt kardeşlerimizin hakkına sahip çıkıyoruz diye hem CHP’yi, hem milletvekilimiz Sezgin Tanrukulu’nu linç etmeye çalışıyorlar. Buna izin veremeyiz. Kürt meselesinin çözümü CHP’dir. Bu sorunu biz çözeriz, ancak sazla kemençenin, kavalla piyanonun aynı anda dinlenmesini istemeyen gerici bir kesim var. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile birlikte dışarıda emperyalizme, içeride gericiliğe direniyoruz” dedi.

CHP’nin ülkedeki iç huzuru sağlamak için öncelikle Kürt sorununu çözmesi gerektiğine vurgu yapan Canpolat, “Ötekisiz Türkiye ve hoşgörü için önce Kürt meselesi çözülecek. Ükenin en doğusu da bizimdir, en batısı da. Kimse, kardeş halkları kavga ettirerek ülkeyi kaosa sürüklemesin” dedi

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir