Connect with us

GÜNDEM

“Laiklik ile mücadele eden herkes IŞİD ile yoldaş olduğunu bilmeli”

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, yeni atanan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın laikliğe saldıran açıklamalarına yanıt verdi. Erdem,

Published

on

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, FETÖ ile bağlantılarıyla gündeme gelen yeni Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yanıt verdi. Halk TV’ye telefonla bağlanarak açıklamalarda bulunan Erdem, Erbaş’ın dün devir teslim töreninde yaptığı konuşmaya tepki gösterdi.

“BUNLARIN İÇİNDE GEÇMİŞTE FETÖ İLE KOL KOLA GİRMEMİŞ BİR TEK KİŞİ BİLE BULMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Eren Erdem’in açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

Bu arkadaş, laik bir devletin, laikliği herhangi bir tarikatın tasallutundan korumak için inşaa edilmiş bir kurumun başına getiriliyor. Geldiği ilk gün laikliğe karşı mücadele yemini ile adeta göreve başlıyor. Bunların içlerinde geçmişte FETÖ ile kol kola girmemiş bir tek kişi bile bulmak mümkün değil.

Bugün laiklikle mücadele adına dünyada faaliyet gösteren tek yapı IŞİD terör örgütüdür. Bugünün dünyasında laiklikle mücadele eden herkes IŞİD ile yoldaş olduğunu bilmelidir. Devleti laikli ekseninden kaydırdığında ne olduğunu 15 Temmuz’da gördük. Sekülerizimle mücadele demek bütün insani değerlerle de mücadele etmek demektir. Cumhuriyet’in kurmuş olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başına cumhuriyetle kavgalı kafaların getirilmesi açık bir selefi ihtilal ve darbe girişimine maruz kaldığımızın gerçek yansımasıdır.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir