Connect with us

EKONOMİ

Alpullu Şeker Fabrikası üretime başladı

Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle 1926’da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası, 4 yıl aradan sonra kapılarını Trakya çiftçisine yeniden açtı

Published

on

1 / 30

Ülkenin şeker ihtiyacını karşılamak amacıyla üretime başlayan fabrika, 2013’te,Trakya’da çiftçilerin pancar yerine başka ürünlere yönelmesi nedeniyle üretimine ara vermek zorunda kalmıştı.

2 / 30

Açılış töreninde konuşan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 104 köyden bin 175 çiftçinin 19 bin dekarlık alanda 130 bin ton pancar üretimi gerçekleştirerek fabrikanın yeniden üretime başladığını söyledi.

3 / 30

Fabrikanın 4 yıl aradan sonra yeniden üretime geçmesinden heyecan duyduklarını belirten Çiftçi, fabrikanın açılması için gerekli üretimin çiftçiler tarafından karşılandığını vurguladı.

4 / 30

Çiftçilerin üretimlerini artıracaklarına inandıklarını aktaran Çiftçi, üretim arttırılması ile fabrikanın daha güçlü çalışacağına işaret etti.

5 / 30

Fabrikanın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Çiftçi, ”Fabrikamızda 130 bin ton şeker pancarından 12 bin ton şeker, 30 bin ton pusa ile yaklaşık 6 bin ton da melas üretilerek Türkiye ekonomisine kazandırılacak. Bunun ekonomik getirisi de 100 milyondur. Bu bölgemiz için gerçekten çok önemlidir.” diye konuştu.

6 / 30

Fabrika Müdürü Abdullah Kalenderoğlu ise böyle bir fabrikanın açılmasının önemli olduğuna değindi.

7 / 30

Kalenderoğlu’nun fabrikanın açılmasında emeği geçen AK Parti milletvekillerine teşekkür etmesi üzerine CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, tepki göstererek oturduğu yerden kalkarak töreni yük kantarının bulunduğu kulübeden takip etti.

8 / 30

Kalenderoğlu, bu fabrikanın Trakya halkının olduğunu ifade ederek kimsenin üzerine pay çıkarmaması gerektiğini dile getirerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu fabrikaya herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

9 / 30

“UYUYAN DEV UYANDI”

Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Orhan Saltık da, fabrikanın 4 yıl aradan sonra çiftçiler tarafından başlatılan seferberlik sonucunda yeniden üretime başlayacağını belirtti.

10 / 30

Bugün çok büyük heyecan yaşadıklarını aktaran Saltık, ”Bu fabrikayı hep birlikte mücadele ederek açtık. Biz pancar üretimimizi her yıl arttıracağız. önümüzdeki yıl 200, 250 bin ton hedefimiz var. Uyuyan dev uyandı. Biz üreticiler olarak elimizi taşın altına koyduk.” dedi.

11 / 30

Törende CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim kurulu Başkanı Ramis Özgen de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından pancar üreticilerine hediyeler, ardından dualar okunarak, kurdele kesilerek üreticilerden pancar alımına başlandı. Bu yıl 490 personelin çalışacağı fabrikada 130 ile 150 bin ton arasında pancar işlenmesi hedefleniyor.

12 / 30

ASIRLIK FABRİKAYI ÇİFTÇİLER AYAĞA KALDIRDI

Öte yandan, Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Temsilci Vatan Aydın, Alpullu’ da kahve köşelerinde konuşarak, Şeker Fabrikası’nın 2017-2018 yılı pancar alım kampanya dönemine yetişmeyecek diyenlerin mahçup olduğunu söyledi.

13 / 30

Aylardır, Şeker Fabrikası’nın çalışması için ummalı bir şekilde kazan dairesi ve şeker makinalarının bakımını yaptıklarını belirten Şube Başkanı Orhan Saltık ve Baş Temsilci Vatan Aydın, ortak açıklama yaptılar.

14 / 30

Yapılan açıklamada, “Alpullu şeker Fabrikası’nın değerli işçileri, gece gündüz çalışıp, varını yoğunu ortaya koyarak bitmez denilen fabrikayı nihayet çalıştırarak, pancar alım kampanya dönemini beklemeye başlamıştır.

15 / 30

Bu konuda fabrikanın çalışması için büyük özveri gösteren tüm işçi arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, kendilerini yürekten kutluyoruz.

16 / 30

Bizler Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yadigarı Alpullu Şeker Fabrikası’nın bir an evvel çalışıp, üretime geçerek bacasının tütmesini herkesten çok istiyoruz.

17 / 30

Çünkü fabrikanın çalışması için Şeker Fabrikası yetkililerimiz ile birlikte Trakya’nın en küçük köylerine kadar gidip, şeker pancarının önemini tüm çiftçilerimize anlattık.

18 / 30

Benim bundan sonra bölgemizde pancar ekiminin yeniden canlanacağına inancım tamdır. Ayrıca, önümüzdeki günlerde başlayacak olan 2017- 2018 yılı kampanya döneminin başta şeker sanayi olmak üzere, yöremize, çiftçilerimize ve de tüm çalışanlarımıza hayırlı olması dileği ile bereketli ve kazasız bir kampanya geçirmelerini temenni ediyorum” İfadelerine yer verdiler.

19 / 30

ALPULLU ŞEKER FABRİKASI’NDAN DİĞER GÖRÜNTÜLER

20 / 30

21 / 30

22 / 30

23 / 30

24 / 30

25 / 30

26 / 30

27 / 30

28 / 30

29 / 30

30 / 30

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir