Connect with us

GÜNDEM

Muğla’da büyük yangın

Muğla’nın Zeytinköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda büyük bir yangın çıktı. Yerleşim yerlerine doğru ilerleyen alevlere, havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle Zeytinköy Mahallesi boşaltılıyor. Zeytinköy muhtarı kötü haberi verdi: Yaralılar var, evler yanmaya başladı…

Published

on

Köyde 136 hanenin yangın bölgesinde kaldığı belirtiliyor. Yaklaşık 40 ev zarar gördü. Çevredekiler yardım taleplerinde bulunuyor. Şu anda yangına 73 arazöz, 11 helikopter, 4 uçakla müdahale ediyor. Yangın nedeniyle evlerde bulunan tüplerin patlaması ve şiddetli rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle yangın kontrol altına alınamıyor.

Muğla’nın kırsal Zeytinköy Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 14.45 sıralarında çıktığı belirtilen orman yangını, kısa sürede yerleşim yerine ulaştı. Havadan 11 helikopter ve 4 uçak, karadan da 73 arazöz ve 4 dozer ile müdühale edilen yangın, rüzgar nedeniyle henüz kontrol altına alınamadı. Yangında boşaltılan Zeytinköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 40 evin yanarak zarar gördüğü öğrenildi.

Zeytinköy Mahallesi Muhtarı Güngör Uzun, 136 hane, 256 nüfuslu mahallerinin tehdit altında olduğunu belirtip, “Ormanın ortasındayız. Havadan destek bekliyoruz. Dumandan etkilenip hastaneye götürülenler var” dedi.

Rüzgarın kuvvetli esmesi ve sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanırken, mahalledeki 30 evin tahliye edildiği, diğer evlerinde tahliye edilmesine devam edildiği bildirildi. Çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandaki kovanlarda bulunan binlerce arı da telef oldu.

NELER YAŞANIYOR?

Jandarma ve orman ekiplerince, yangın nedeniyle 136 hanelik Zeytinköy Mahallesi boşaltılıyor. Bölgeye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Öte yandan, bölgeye yakın illerden de çok sayıda yangın söndürme ekibi istenildiği öğrenildi.

YAŞLI ÇİFT VE KEDİLERİNİ JANDARMA KURTARDI

Rüzgarın etkisiyle alevlerin Zeytinköy Mahallesi’ne sıçraması üzerine, yerleşim yerlerinde bulunan kişilerin tahliyesi için İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Numan Öksüz komutasında 77 personel olay mahalline geldi.

Öksüz, bölgede evlerini terk etmek istemeyen İsmail ve Arzu Çınar çiftini güçlükle ikna ederek, yaşlı çifti ve kedilerini makam aracına alıp sağlık ekiplerinin bulunduğu alana ulaştırdı.

Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen çifte ambulansta müdahale etti.

EVLERDEKİ TÜPLER PATLAMAYA BAŞLADI

Bölgede, 9 evin tamamen yandığı, belirli aralıklarla meydana gelen tüp patlamaları nedeniyle de ekiplerin çalışmaları yürütmek güçlük çektiği öğrenildi. Öte yandan, bölgeye yakın illerden de çok sayıda takviye ekip istenildiği bildirildi.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir