Connect with us

GÜNDEM

Kanser’de yeni umut!

Bilim insanları kanser tedavi­sinde uygulanan yeni yöntemin kemoterapiden daha etkili olabi­leceğini ortaya çıkardı.Her sene milyarlarca dolar para aktarılan kanser tedavisi araştır­maları, sayısı her sene artan kan­ser hastalarına umut olmaya de­vam ediyor.

Published

on

Glasgow Üniversitesinden bir grup bilim insanı, en yaygın kanser tedavi yöntemi olan kemoterapiden daha etkili olabilecek bir kanser tedavi metodu bulduklarını duyurdu.

Glasgow Üni­versitesinden bir grup bilim insanı, en yaygın kan­ser tedavi yöntemi olan kemoterapi­den daha etkili olabilecek bir kanser tedavi metodu bulduklarını duyurdu.

Kanserli hücreleri Caspase Inde­pendent Cell Death (CICD) adı verilen yöntemle tamamen öldürmeyi başa­ran araştırmacılar, yeni yöntemin ke­moterapiden daha etkili olduğunu be­lirtti.

Kemoterapide kanserli hücrele­rin tamamen yok edilemediğinden kanserin nüks edebileceğini ifade eden araştırmacılar, yeni yöntemde kemo­terapi tedavisinde görülebilen yan et­kilerin de görülmediğini belirtti.

Yapılan deneylerde kanserli hücre­leri daha etkili şekilde yok eden CICD yönteminin hastalarda bağışıklık siste­mini de güçlendirdiği görüldü.

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir