Connect with us

EKONOMİ

Türkiye 60 ülkeye kapı dedektörü satıyor

Artan güvenlik tehditleri nedeniyle metal kapı dedektörlerinin yaygınlığı giderek artırıyor. 60 ülkenin kapı dedektörü Türkiye’den sağlanıyor. 2-3 bin liradan yılda 4-5 bin adet kapı dedektörü satılıyor

Published

on

1 / 10

Savunma sanayisinde metal dedektörlere yoğunlaştıklarını anlatan Elektral Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Dinçsoy, bu alanda yerlileştirme ve dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

2 / 10

Ortaya koydukları çabalar sonucunda söz konusu alanda dünyanın en iyi firmalarından biri haline geldiklerine işaret eden Dinçsoy, şu açıklamalarda bulundu:

3 / 10

Ürettiğimiz metal dedektörler Avrupa Sivil Havacılık Kurumunun aradığı teknik gereklilikleri taşıyor. Ürünlerimiz 60 ülkeye ihraç ediliyor. Dünyanın en önemli hava limanlarında, hapishanelerinde cihazlarımız kullanılıyor.

4 / 10

Tayvan Havalimanı’ndan Viyana Havalimanı’na İngiltere’deki hapishanelerden Almanya Adalet Bakanlığı girişlerine kadar pek çok önemli yerde ürünlerimiz yer alıyor. Türkiye’de de Anıtkabir, Milli Savunma Bakanlığı, vergi daireleri, sınır karakolları, havalimanlar Türk malı, yerli kapı tipi metal dedektörlerle korunuyor.

 

5 / 10

FİYATLAR 12 BİNDEN 2-3 BİN DOLARA İNDİ

Dinçsoy, Türkiye’de metal kapı dedektörü üretimi başlamadan önce söz konusu cihazların 12 bin dolara ithal edildiğine dikkati çekerek, “Üretime başlamamız ve artan referanslarla bu rakamlar 2-3 bin dolarlara kadar indirildi. Teknik özellikleri üstün ve rekabetçi ürünlerle de dünyada birçok kurum tarafından tercih ediliyoruz” diye konuştu.

 

6 / 10

TÜRKİYE’DE YILDA 4-5 BİN DEDEKTÖR SATILIYOR

Erdem Dinçsoy, Türkiye’de yılda 4-5 bin dedektör satıldığını söyledi. Dinçsoy, “Yeni modellerimizle bu oranların çok daha azaltacağız. Bugüne kadar Türkiye’de çalışmayı başaramadığımız bir kurum var, yeni modellerimizle orayla da çalışmayı umuyoruz. Böylece bu ülkenin kaynakları ülkede kalacaktır” dedi.

7 / 10

Kapı tipi metal dedektörde 7 cihazın yer aldığı bir ürün yelpazesine sahip olduklarını belirten Dinçsoy, ekonomik, orta ve yüksek segment olarak sınıflandırdıkları cihazların fiyatının 3 bin lira ile 12-13 bin lira arasında değiştiğini dile getirdi.

8 / 10

9 / 10

10 / 10

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir