Connect with us

GÜNDEM

SON DAKİKA – Booking.com’un Türkiye faaliyetleri durduruldu! Booking nedir?

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) tarafından, birlik üyesi seyahat acentalarına karşı gerçekleştirilen haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, Online rezervasyon portalı Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verildi.

Published

on

dunya.com’da yer alan habere göre, İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2015/1174 E. sayılı dosyası ile açılan davanın 29.03.2017 tarihli duruşmasında Booking.com benzeri şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verildi.

Booking.com’a BTK tarafından uygulanacak erişim engelinin, Mahkeme kararının tebliğinin ardından uygulanması bekleniyor.

BTK KARARI BEKLENİYOR

Kararın ardından değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB avukatı Av. Işıl Karatepe, kendilerinin bu site için daha önce girişimleri olduğunu ve sürecin mahkemeye taşındığını belirterek BTK’nin vereceği kararı beklediklerini söyledi.

Verilen kararın bir ara karar niteliğinde olduğunu ve sitenin hızla faaliyetlerinin engelleneceğini ifade eden Karatepe sadece booking.com’un değil bu siteye ait başka oluşumların da faaliyetlerinin durdurulacağını söyledi.

Karatepe, mahkemeye yaptıkları başvurunun sadece Türkiye’de yapılan rezervasyonlara yönelik olduğunu dile getirdi.

2.5 MİLYON LİRA CEZA

TÜRSAB  Rekabet Kurumu’na daha önce gerçekleştirdiği başvurusunda da, Booking.com BV şirketinin rekabete aykırı eylemlerinden dolayı “Rekabet Kurumu”nca 2 milyon 543 bin 992,85 TL idari para cezasına çarptırılmasını sağlamıştı.

 

Booking firmasının faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik mahkeme kararı

 

BOOKING.COM NEDİR?

The Priceline Group (Nasdaq: PCLN) iştiraki olan Booking.com, dünya genelinde internet üzerinden oda kiralama servislerinden birisidir. 1996 yılında ilk defa küçük aile pansiyonlarında oda kiralamak için kurulan booking.com, günümüzde beş yıldızlı lüks otellere kadar her türlü konaklamada çeşitli fiyatlarda alternatif sunan bir platformdur.

Uluslararası hizmet verebilmeye yönelik belgelere sahiptir ve 226’yı aşkın ülkede ve 40’ı aşkın dilde kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bünyesinde bulunan konaklama tesisi sayısı 1 milyon 819 bin civarıdır.

Günümüzde istatistik verilerine göre booking.com üzerinden 1 milyon 200 bin geceleme rezervasyonu yapılmaktadır. Web sitesi ve mobil uygulamaları ile kullanıcılarına erişen bir platformdur.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir